16 apr 2019
På torsdag är det skärtorsdag och påsken börjar. Det innefattar oftast mat i alla former. Och framför allt ägg. Påsken innefattar inte bara onyttigheter därför vill jag lyft ägget! Eftersom att det symboliserar påsken.
Ägg är en bra protein källa fullproppad med vitaminer, mineraler och omega 3.
Här är fördelarna med att äta ägg:
Ägg är bra när man vill gå ner i vikt/hålla vikten. Proteinet gör att du håller dig mättare längre under dagen. Och det gör att du håller dig borta från sötsaker och annat som frestar. Ett tips är att äta ägg till frukost, koka dom och äta som dom är eller så kan du kläcka i ett ägg i din havregrynsgröt när du kokar den.
D-vitamin är viktigt och det är många som har brist på det, speciellt här i Sverige. D-vitamin får vi mest av solen och därför har vi brist på det under vinter halvåret. Då är ägget ett bra alternativ till att få i sig D-vitamin. Ägget innehåller också järn!
Immunförsvaret kan du boosta med ägg. Ägg innehåller mycket vitaminer och mineraler, bland annat mineralen selen som är en antioxidant som är bra för immunförsvaret och ämnesomsättningen. Så att äta ägg för att hålla oss friska är en bra idé! 🙂
Aminosyra kolin påverkar nervsignalerna som hjälper till att minnas tex. vart vi lagt plånboken. Studier har visat att extra tillskott av kolin förbättra reaktionsförmågan och minnet.
Folat som är en typ av B-vitamin som behövs för att bilda nya röda blodkroppar. Folat behövs också för att fostret ska utvecklas normalt, så det kan vara bra att tänka på för dom som vill bli mamma.
Bättre kvalité på hår, hud och naglar får du av omega 3 och B-vitaminet. Och vet ni vad? Det finns också i ägget 🙂
När man läser alla dom här fördelarna med ägg, visst blir man sugen på att äta ägg när man får alla dom här hälso vinsterna! 😀
Tips på hur du kan äta ägget:
Och med det vill jag önska er en härligt påsk!
/ Mikaela, personlig tränare och kostrådgivare