Träning är minst lika viktigt under kristider!

24 mar 2020

Att vi just nu befinner oss i en svårare tid är nog något de flesta kan hålla med om. Man ser hur saker börjar försvinna ur affärerna och snart är till och med toalettpapperet slut! Jag skulle kunna ägna hela det här inlägget till att fundera över varför det första vi människor väljer att bunkra upp med är toalettpapper, men det tar vi någon annan gång. Eftersom att det här ändå är en träningsblogg så skulle jag vilja föra fram vikten av träning under dessa svåra tider.

När saker inte är som de brukar som tillexempel när du måste sitta i karantän från jobbet eller när man bara inte har möjlighet att ta sig ut, skulle jag vilja slå ett slag för träningen som sker hemma. Träning gäller självklart bara om man känner sig frisk och inte har några symptom.

Är man inte i karantänsituationen kan man satsa på ett mindre gym där personalen har kontroll på all utrustning och ser till att allt är så rent  som möjligt.

Ni förstår säkert vilket gym jag rekommenderar, det känns redan underförstått på något sätt.

När det gäller hemmaträning finns det oändligt många saker att göra. De tre redskapen jag skulle rekommendera att ha i hemmet är:

Två typer av gummiband, minivarianten och ett vanligt långt och en hantel (funkar även med Kettlebell eller saftdunk.)

Råkar det vara så att man inte har några av dessa redskap hemma rekommenderar jag starkt att köpa dem. Skulle det vara så att hyllorna på träningsbutiken är tomma på samma sätt som toalettpapperna i livsmedelsbutikerna (inte jättestor sannolikhet) lägger jag för säkerhets skull också upp ett pass med bara kroppen som vikt.

Bara kroppsvikt:

 

Minimalt med redskap:

 

Där har ni två pass som heter duga! För att läsa om vilka rutiner ni ska följa och hur man ska förhålla sig till den här pandemin gå in på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Glöm inte att ta hand om varandra och erbjud de äldre och sjuka den hjälp ni kan ge, det behövs i sådana här tider.

 

/Magnus, personlig tränare

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation