Pausträning när du jobbar hemifrån

19 maj 2020

Många är på grund av råddande omständigheter hemma och jobbar, detta kan leda till att vardagsmotionen får sig en rejäl känga.

I de här tiderna är det faktiskt ännu viktigare att få in sin vardagsmotion än när allt är som vanligt.

Anledningarna till det är många, men här är några exempel:

  1. Regelbunden rörelse stärker musklerna och gör dig rörligare som i sin tur förbebygger skador.
  2. Att röra på sig kan påverka vikten, blodtryck, blodfetter och blodsocker i rätt riktining
  3. Rörelse gör dig mindre stressad och gör dessutom att du kan hantera stressfulla situationer bättre, det i sin tur kan leda till en bättre sömn. Motion ger också en massa andra positiva effekter på hjärnan som tillexempel bättre inlärningsförmåga och koncentrationsförmåga, perfekt för teamsmötet efter lunchen!
  4. Att röra på sig är ett utmärkt sätt att få ett starkt immunförsvar som alltid är viktigt men som man kanske tänker lite extra på under rådande pandemi.
  5. Det man kanske inte tänker på i första hand när man gör allt för att undvika ett farligt virus är den mentala hälsan, men faktum är att den mentala hälsan just nu påverkas mycket för många av oss. Vi människor är inte gjorda för att sitta och kolla på Netflix hela dygnet, glöm därför inte bort att röra på dig.

Som ni säkert förstår är det avgörande på många sätt att vi fortsätter röra på oss även om motivationen kanske inte är den högsta just nu.

Ta hjälp av er telefon och försök sikta på 10.000 steg per dag, det är värt det jag lovar.

Ett annat tips är att ta fem minuter efter varje arbetad timme och göra det här rörlighetspasset, även här tar man lättast hjälp av mobilen och sätter  väckarklockan en gång per timme så att det verkligen blir av.

Ett fem minuters rörlighetspass ser ni här:

 

Prova detta minst en gång varje dag så kommer du garanterat känna dig mjukare!

/Magnus, Uppsala träningsstudio

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation