Övermogna bananer hemma?

25 sep 2019

Oftast har man övermogna bananer liggandes hemma i fruktskålen. Och sen i slut ändan så kastar man dom. Samma sak har hänt mig många gånger men nu så slängde jag ihop ett recept på banan bröd istället. Så jag tänkte dela med mig av det till er. Perfekt att ha i frysen och att ta fram när man vill ha något snabbt. Här får du i dig både kolhydrater och protein.

Vi spar på dom gånger när vi faller dit på att ta sämre alternativ när vi är hungriga och även på miljön 🙂

  •  2 övermogna bananer 
  •  200 g naturell kvarg
  •  3 dl havregryn 
  •  Kanel och kardemummakryddor

Börja med att mosa bananerna. Blanda sedan ner kvargen, kryddorna och till sist havregrynen. Blanda runt så att det blir till en smet. Blir den för lös så blanda i lite mer havregryn. Du märker på konsistensen.

Och här beror det på olika ugnar såklart. Men jag ställde min på 200 grader och dom var inne ungefär 25 minuter. Men där ser du också på om dom börjar få färg på sig.

Sen får du toppa med vad du vill! Eller om du bara äter dom som dom är går också bra.

 

/ Mikaela, personlig tränare och kostrådgivare

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation