22 feb 2019
Hallon och kokos muffins 🙂
ca 10 medelstora muffins
1 1/2 dl riven kokos
1 dl mandel
1 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
3 mogna bananer
2 ägg
2 dl hallon
1/2 tsk vaniljpulver
kokosolja till formarna
Sätt på ugnen på 200 grader. Mixa kokos och mandel till ett mjöl. Tillsätt övriga torra ingredienser, därefter bananer och ägg. Fortsätt mixa till en slät smet. Rör i hela hallon.
Klicka upp i penslade muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter för vanliga formar, de stora muffinsformarna kräver lite längre tid. Eftersom att smeten är väldigt tung gör du bäst i att ta två formar per muffins.
Perfekt att ha till antingen mellanmål eller bjuda på som fika. Lägg i frysen och ta upp muffins för varje gång du är sugen. Har du svårt att motstå fikat på jobbet, och vill ändå vara med och delta i det sociala genom att äta något kan du ta med ett nyttigare alternativ. Fika ska vara gott och sen är det ju ett PLUS om det är nyttigt också 😉
Jag vill också passa på att önska er en trevlig helg!
/ Mikaela, personlig tränare och kostrådgivare