Hur styrketränar man på ett säkert sätt?

5 feb 2020

Många personer som för första gången kliver in på ett gym blir vettskrämda, inte bara på grund av alla som står och spänner sig, stönar högt och kastar vikter härs och tvärs utan även för att det finns så många olika övningar som man  inte har någon aning om de  är säkra och bra för sig själv.

Dessutom är man kanske inte alls bekväm med alla de avancerade maskinerna och vikterna som finns.

Mina fyra främsta tips till någon som ska komma igång med sin träning på gym är:

  1. Ta hjälp av någon kunnig inom området, till exempel en PT.
  2. Håll dig borta från cirkuskonster. De må se coola ut på Youtube men  kanske är de inte det bästa att starta med. De allra bästa övningarna är ofta de minst komplexa.
  3. Ta det lugnt och ta ett steg i taget, att ha för bråttom är en väldigt stor riskfaktor till skada. Börja gärna helt utan vikter, tekniken kommer alltid först!
  4. Hitta en träningsform som du tycker är kul, det allra viktigaste är att man fortsätter med sin träning och inte bara låter det rinna ut i sanden som 90% av alla nyårslöften.

Nu när ni har lite riktlinjer över hur ni kan tänka när det gäller säker träning, kommer här ett träningspass som visar hur jobbig och effektiv träning kan vara helt utan vikter, perfekt för dig som vill känna dig trygg med övningarna innan du börjar med vikter och även för dig som vill ha ett svettigt hemmapass:

 

/ Magnus Personlig Tränare

 

 

 

 

 

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation