Ett perfekt utomhusträningspass helt utan vikt

24 jul 2019

Nu är solen äntligen tillbaka och det blir mer och mer frestande att byta ut den vanliga gymträningen mot utomhusträning.

Det enda som kan sätta käppar i hjulen är brist på idéer hur detta skulle gå till, det kan kännas som att man behöver all utrustning som finns på gymmet som visserligen är bra, men ibland överflödigt för ett kul och effektivt pass.

Den egna kroppen räcker väldigt långt och  ni kommer förmodligen bli överraskade av hur jobbigt det här passet är i praktiken, både  för musklerna och pulsen.

 

Kör 30 sekunder/ övning 3-5 varv!

 

Pulserande knäböj

Gå ner i en 90 grader och gör en lätt pulserande rörelse, betydligt jobbigare än vad det ser ut.

Armhävningar

I ett träningspass som inte involverar några redskap  är armhävningar ett måste, bra för både bål och armar! Är det för tungt med vanliga armhävningar, ta hjälp av en upphöjning eller gör dem på knä.

Sidoplankan-plankan-sidoplankan

Få med sidoplankan och vanliga plankan på samma gång genom att gå från sidoplankan till plankan till sidoplankan, se till att inte kroppen blir som en hängmatta! ( Det gäller även armhävningarna)

Statiska utfallssteg

Otroligt mycket värre än den ser ut, möjlksyra deluxe! Bara stå statiskt i en utfallsposition med knäet lite över marken tänk svansen mellan benen.

Roboten I, Y och T

Äntligen får axlarna jobba också, ställ dig i en höftfällningsposition med rumpan bakåt och en rak rygg. precis som en robot. bilda sedan i y och T med armarna.

 

Lycka till!

 

/Magnus, Personlig tränare

 

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation