Hallon, jordgubbar och blåbär… Det är dom vanligaste bären och som man oftast äter. MEN här vill jag lyfta björnbäret. Den glöms oftast bort även fast den också har ett flertal positiva hälsoeffekter.
Så därför vill jag lyfta några av fördelarna här:
- Vid regelbundet intag av björnbär så ger det många fördelar till dom som lider av antiinflammatoriska sjukdomar som artros och artrit. Och det är tack vare deras näringsämnen.
- Det bäret som innehåller mest järn av alla bär.
- Innehåller mycket fibrer. En näve björnbär innehåller nästan hälften av dagsbehovet av fibrer. Fiber är viktigt för tarmarna och hjälper matsmältningen att fungera optimalt.
- Bäret innhåller också C-vitamin, E-vitamin, mangan och magnesium. Björnbär är också en bra källa till vitamin K som bland annat underlättar upptaget av kalcium.

Ett tips är att toppa din gröt, yoghurt eller kvarg 🙂
/Mikaela, personlig tränare och kostrådgivare
