Det absolut viktigaste när det kommer till motivation

3 jun 2019

För att känna sig motiverad är det viktigt att du känner att det du gör är meningsfullt. Det finns både inre motivation och yttre motivation. Inre motivation är något som finns hos dig, det som får dig att må bra. Vad är din drivkraft? Det är vad du verkligen vill.

Yttre motivation är när man gör något för att få belöning som pengar, komplimanger från omgivningen, ära tex.

Om du känner dig omotiverad så reflektera över din inre och yttre motivation, och i vilket sammanhang känner du dig omotiverad i? Det kan hjälpa att hitta en djupare förståelse över varför du tex. inte längtar till jobbet.

 

För att uppnå dina mål så behövs det här:

  • Veta. Du måste veta vad det är som krävs av dig för att nå målet. Om du måste ändra ditt beteende eller vad för insatser som måste tillföras.
  • Kunskap.  Du måste ha kunskapen för hur du ska ändra beteendet/utföra arbetet. Om det är svårt och man hela tiden får bakslag tappar man fort lusten till att fortsätta. 
  • Vilja. För att bibehålla det önskade målet eller dom bra vanorna du har skaffat dig så mycket viljan finnas där.
  • Våga. Rädslan är oftast det som stoppar oss, vi är rädda för att misslyckas eller få kritik av andra. Och ibland kan tidigare erfarenheter av misslyckandes sätta stopp för oss att våga ta steget.
  • Ta sig tid. Man måste vara beredd på att det kommer komma upp saker i livet som gör det lite svårare för dig att nå ditt mål. Här gäller det att veta om det och vara inställd på det. Och vet hur du ska tackla det när det väl kommer.

 

 

/Mikaela, personlig tränare och kostrådgivare

 

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation