Blogg

Tankar, information och inspiration

Pausträning när du jobbar hemifrån

19 maj 2020

Många är på grund av råddande omständigheter hemma och jobbar, detta kan leda till att vardagsmotionen får sig en rejäl känga.

I de här tiderna är det faktiskt ännu viktigare att få in sin vardagsmotion än när allt är som vanligt.

Anledningarna till det är många, men här är några exempel:

  1. Regelbunden rörelse stärker musklerna och gör dig rörligare som i sin tur förbebygger skador.
  2. Att röra på sig kan påverka vikten, blodtryck, blodfetter och blodsocker i rätt riktining
  3. Rörelse gör dig mindre stressad och gör dessutom att du kan hantera stressfulla situationer bättre, det i sin tur kan leda till en bättre sömn. Motion ger också en massa andra positiva effekter på hjärnan som tillexempel bättre inlärningsförmåga och koncentrationsförmåga, perfekt för teamsmötet efter lunchen!
  4. Att röra på sig är ett utmärkt sätt att få ett starkt immunförsvar som alltid är viktigt men som man kanske tänker lite extra på under rådande pandemi.
  5. Det man kanske inte tänker på i första hand när man gör allt för att undvika ett farligt virus är den mentala hälsan, men faktum är att den mentala hälsan just nu påverkas mycket för många av oss. Vi människor är inte gjorda för att sitta och kolla på Netflix hela dygnet, glöm därför inte bort att röra på dig.

Som ni säkert förstår är det avgörande på många sätt att vi fortsätter röra på oss även om motivationen kanske inte är den högsta just nu.

Ta hjälp av er telefon och försök sikta på 10.000 steg per dag, det är värt det jag lovar.

Ett annat tips är att ta fem minuter efter varje arbetad timme och göra det här rörlighetspasset, även här tar man lättast hjälp av mobilen och sätter  väckarklockan en gång per timme så att det verkligen blir av.

Ett fem minuters rörlighetspass ser ni här:

 

Prova detta minst en gång varje dag så kommer du garanterat känna dig mjukare!

/Magnus, Uppsala träningsstudio

 

Starta igång våren med en kickstart online

6 maj 2020

På Uppsala Träningsstudio sätter vi i maj månad igång vår populära kickstart.

Vad är kickstart kanske ni undrar?

kort och gott att under en kort men intensiv  period (21 dagar) ett effektivt sätt att påbörja nya vanor för ett hälsosammare liv. Här kommer ett extra fokus vara viktminskning och förbättring av styrkan. Just den här perioden innan sommaren kan det vara extra viktigt med en liten knuff åt rätt håll så att man kan få till en sommar med lite hälsosammare val. Dessutom en mycket bra idé för alla som fastnar hemma i karantän.

Upplägget innehåller både träning och kost, vi ser till att ni får de hjälpmedel ni behöver för att nå era mål.

Det enda vi kommer göra annorlunda denna kickstart är att ha den på distans (online) med två färdigskrivna pass per vecka som ni får i uppgift att göra på egen hand, antingen ute eller inne, det bestämmer ni. Kostregistreringen kommer ske som vanligt via appen lifesum.

Kickstarten kostar 999 kronor.

Länk för anmälan:

http://subscribepage.com/onlinekickstart2020?fbclid=IwAR0PqOeYPmRnPLnWg98XKIDUuXlmgLLJcxleOljkx4xA-m7LrQsdr5_dQ9w

 

Har du några frågor angående kickstart online, skicka gärna ett mail till: info@uppsalatraningsstudio.se

 

 

 

Maximera din utomhusträning

20 apr 2020

Utomhusträning är något som verkligen är på tapeten just nu och att det fina vårvädret kommer så lägligt är ju ett stort plus.

Det de flesta kanske tänker på när de hör ordet utomhusträning är löpning och det kan  jag förstå, just för att det är så enkelt att bara ta sig ut genom dörren och springa utan några redskap.

Löpning är dock något som inte alla fixar på grund av till exempel smärta i knä och rygg, det är förövrigt en träningsform som inte är den snällaste mot kroppen då varje löpsteg är som ett hopp på ett ben (tänk hur många sådana hopp det blir efter några kilometer)

Jag rekommenderar därför att se till att man är fysisk förberedd för den tuffa träningsformen som löpning faktiskt är och trappar upp långsamt med volymen.

Nu kanske du undrar hur man kan träna kondition och styrka om man inte kan springa eller inte har tillgång till gym, det är lättare än vad man tror.

Har du endast ett redskap och tar med det till närmaste park så har du alla förutsättningar för att få till ett ordentligt styrke och konditionspass.

Redskapet jag tänker på är ett TRX-band eller annan suspension trainer.

Nedan har ni ett riktigt jobbigt pass som lämpar sig utmärkt i vårsolen. Och det är designat så att du inte ens behöver ner i gräset och skita ner er. Häng upp bandet i närmaste träd eller klätterställning.

 

 

Njut av solen och lycka till med träningen!

 

Magnus, Personlig tränare

 

Tre övningar i TRX för ben, bål och överkropp

2 apr 2020

Äger du ett TRX-band eller annan suspension trainer? då är de här tre övningarna något för dig, med bara tre övningar tränar du nämligen en stor del av kroppen.

 

De tre övningarna jag pratar om är:

  1. Bendrag till höftflyft.
  2. Mountain climbers.
  3. TRX-rodd

För de första två övingarna plaserar ni fötterna i det nedre bandet med resår. Första övningen på rygg andra i en plankposition. För sista övningen ställer ni er upp och greppar handtaget.

 

Så här ser det ut:

 

 

Kör hårt och lycka till!

 

/ Magnus, personlig tränare

 

Träning är minst lika viktigt under kristider!

24 mar 2020

Att vi just nu befinner oss i en svårare tid är nog något de flesta kan hålla med om. Man ser hur saker börjar försvinna ur affärerna och snart är till och med toalettpapperet slut! Jag skulle kunna ägna hela det här inlägget till att fundera över varför det första vi människor väljer att bunkra upp med är toalettpapper, men det tar vi någon annan gång. Eftersom att det här ändå är en träningsblogg så skulle jag vilja föra fram vikten av träning under dessa svåra tider.

När saker inte är som de brukar som tillexempel när du måste sitta i karantän från jobbet eller när man bara inte har möjlighet att ta sig ut, skulle jag vilja slå ett slag för träningen som sker hemma. Träning gäller självklart bara om man känner sig frisk och inte har några symptom.

Är man inte i karantänsituationen kan man satsa på ett mindre gym där personalen har kontroll på all utrustning och ser till att allt är så rent  som möjligt.

Ni förstår säkert vilket gym jag rekommenderar, det känns redan underförstått på något sätt.

När det gäller hemmaträning finns det oändligt många saker att göra. De tre redskapen jag skulle rekommendera att ha i hemmet är:

Två typer av gummiband, minivarianten och ett vanligt långt och en hantel (funkar även med Kettlebell eller saftdunk.)

Råkar det vara så att man inte har några av dessa redskap hemma rekommenderar jag starkt att köpa dem. Skulle det vara så att hyllorna på träningsbutiken är tomma på samma sätt som toalettpapperna i livsmedelsbutikerna (inte jättestor sannolikhet) lägger jag för säkerhets skull också upp ett pass med bara kroppen som vikt.

Bara kroppsvikt:

 

Minimalt med redskap:

 

Där har ni två pass som heter duga! För att läsa om vilka rutiner ni ska följa och hur man ska förhålla sig till den här pandemin gå in på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Glöm inte att ta hand om varandra och erbjud de äldre och sjuka den hjälp ni kan ge, det behövs i sådana här tider.

 

/Magnus, personlig tränare

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation