5 tips för att hitta tillbaka till en hälsosam vardag

16 aug 2019

 

Fem tips till starten efter semestern: 

  1. Låt inte mjukstarten bli för lång. Det kan vara lockande att ta mjukstarten lite väl långt. Du struntar i träningen och i matlådor. Bestäm i förväg hur lång mjukstarten ska vara. 
  2. Planera din träning. Sätt dig ner på söndagen och strukturera upp hur veckans träning ska se ut.
  3. Ät på regelbundna tider. Oftast på ledigheten så äts det på oregelbundna tider och man fyller på energibehovet med mindre hälsosam mat. Vänj kroppen att äta på satta tider och försök att lägga in någon frukt där du istället på semester skulle ha tagit en glass. Så kommer kroppen att vänja sig vid att hålla hungern och sötsuget under kontroll.
  4. Gå och lägg dig i tid. Dygns rytmen ställs oftast om när vi är lediga. Vi går och lägger oss senare och tar en lång sovmorgon. Försök att ställa om dygnet innan du börjar jobba. Försök att gå och lägga dig en timme tidigare varje dag för att succesivt vänja kroppen.
  5. Fyll kylen med hälsosamma råvaror. Åk och storhandla, fyll på både kyl och skafferi med diverse bra saker. Det är lättare att få till hälsosamma mat rutiner genom att vara förberedd. Gör gärna storkok och ladda upp med matlådor så slipper du laga mat när du kommer hem trött från jobbet.

 

 

/Mikaela, personlig tränare och kostrådgivare

 

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation