1 Övning som får din baksida att brinna!

28 aug 2017

När vi tränar så lägger vi gärna stor vikt på framsidan. Vi gör armhävningar, situps, bencurls, bicepscurls etc. Det är alltså lätt att vi glömmer vad som händer på baksidan av kroppen…

Därför tänkte jag idag dela med mig av en fantastisk övning (perfekt för dig som behöver träna upp baksidan, och grym för dig som vill ha en mer utmanande variant av höftlyft) som garanterat kommer att få din baksida att kännas som glödande kol! Jag pratar om en övning för baksida lår – den delen av kroppen som vi har en tendens att glömma (eller förtränga).

Höftlyft med utvandring

Lite kort om utförandet:

1. Starta liggandes på rygg med fötterna en liten bit från höften.
2. Spänn rumpan och pressa upp höften mot taket (du vill få en linje mellan axel-höft-knä).
3. Sträva mot att hålla höften så högt upp som möjligt (åter igen – spänn rumpan!!), samtidigt som du börjar vandra ut med fötterna.
4. Gå så långt du kan utan att tappa ner höften i golvet (du borde känna baksida lår!), och gå sedan tillbaka till start.
5. Upprepa 8-12 gånger.

Vad som kan vara bra att tänka på i den här övningen är att du inte vill lägga belastningen på svanken. Om du känner att du börjar svanka har du antagligen lagt belastningen där istället för rumpan och baksida lår. Testa dig fram och se hur långt du kan gå utan att kompensera med en annan del av kroppen. Jag lovar dig att när du gör den här övningen rätt – kommer det att kännas!

Testa övningen nästa gång du är på gymmet!

//Sofia Norman, Personlig Tränare

 

SKA VI KÖRA IGÅNG?

Boka kostnadsfri konsultation